Hirdetés

Az Apple és a Google is átkutathatja a leveleinket



|

Szükség szerint nem csak a Microsoft turkálhat a levelesládánkban.

Hirdetés

Nemrég nagy port kavart, hogy a Microsoft úgy buktatta le az egyik, Windows 8-cal kapcsolatos kiszivárogtatásokban résztvevő alkalmazottját, hogy a privát levelezésében turkált bizonyítékok után. A The Guardian annak járt utána, hogy mi a helyzet a többi nagy szolgáltatónál

Hirdetés

Az eredményeik szerint az Apple, a Google és a Yahoo szolgáltatási feltételei alapján a másik három nagy cég is kedve szerint böngészhet bárki saját levelesládájában, ha azt szükségszerűnek tartják. Ezt szükség esetén többek között biztonsági és technikai okokból is megtehetik, vagy a cég tulajdonának és jogainak a védelme érdekében. 

Azt persze nem tudni, hogy melyik cég milyen gyakran néz a fiókokba, ha kiszivárogtatásokról van szó. Az Apple például különösen érzékeny a témára, Steve Jobs például kifejezetten állította, hogy a sikerük egyik titka az, hogy jól tartják titokban a leendő termékeiket. Mostanában ez nehezebben megy a cupertinói cégnek, elvégre legutóbb az iPhone 5S és az iPhone 5C hivatalos bemutatója már semmi újdonságot nem hozott. 

A The Guardian nyomozására sem az Apple, sem a Google nem reagált. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.