Hirdetés

Lecsapott az Anonymous Törökországra



|

A hackerek szerint Isztambul hallgatólagosan támogatja az IS tevékenységét.

Hirdetés

Az Anonymous csapatát nem lehet egyszerűen jó fiúknak beállítani, ennél ugyanis sokkal árnyaltabb a helyzet. A hackerek mindenesetre arról ismertek, hogy politikai álláspontjuk kifejezésére csoportok vagy országok webes megjelenéseit, kommunikációját teszik használhatatlanná. Legalábbis próbálkoznak vele, mert állításuk szerint képesek komoly zavarokat okozni, míg a másik oldal rendre ennek ellenkezőjét bizonygatja.

Hirdetés

A csoport képviselői szerint ők a felelősek a legutóbbi, Törökországot érintő DDoS támadásért is. A Radware jelentése szerint nagyjából 400 000 website-ot bénítottak meg december 14-től, köztük banki, kormányzati és egyéb fontos oldalakat - a DNS szerverek még 20-án is célpontok voltak. Tették mindezt azért, mert szerintük a török vezetés tétlenül nézi, hogy helyiek támogatják az Iszlám Állam szélsőségeseit, például az olajcsempészet elősegítésével.

Bár az Anonymous magára vállalta az akciót, korántsem biztos, hogy valóban ők a felelősek. Helyi szakértők csak annyit erősítettek meg, hogy a határokon kívülről érkező, szervezett támadás történt, ami egyes vélemények szerint éppenséggel jöhetett Oroszországból is, válaszul katonai repülőjük lelövésére.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.