Hirdetés

Politikai tisztogatásba kezdhetett a Twitter



|

Törökországban már blokkoltak is két fiókot, feltehetően a kormány utasítására.

Hirdetés

A jelentések szerint a Twitter már két olyan fiókot is blokkolt Törökországban, amelyek korábban a helyi kormány korrupciós ügyeit szellőztették meg. A lépésre nemsokkal azután került sor, hogy a mikroblog beleegyezett a török kormány követelésébe, miszerint néhány fiókot be kell majd zárni, amelyek szerintük a nemzetbiztonságra vagy az adatbiztonságra veszélyt jelentenek. 

Hirdetés

A @Haramzadeler333 és a @Bascalan fiókok állítólag olyan hangfelvételeket szivárogtattak ki Recep Tayyip Erdogan török miniszterelnökről, amelyek a fiával folytatott, hatalmas mennyiségű pénzek eltüntetéséről szóltak. 

A Twitter az esetre annyit reagált, hogy a tartalmakat csak és kizárólag bírósági utasításra tartják vissza, a kormányok kérésére nem. A török hatóságoknak is csak érvényes jogi eljárás után adnának ki adatokat, legalábbis ezt állítják. 

A Twittert Erdogannak két hétre sikerült betiltania, az alkotmánybíróság utána közbelépett. Ezt követően adócsalásért akarta tönkretenni a mikroblogot, amely viszont úgy tűnik, hajlandó együttműködni Erdogannal. A YouTube-bal egyébként még mindig problémák vannak, az ott megjelent anyagok egy Szíria elleni támadás kierőszakolását szellőztették meg. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.