Hirdetés

Veszélyes játékszer lett a drónokból



|

Fél év alatt 582 balesetveszélyes szituációt jelentettek be az Egyesült Államokban.

Hirdetés

Egyre népszerűbb és könnyen hozzáférhető játékszerré válnak a drónok, ami természetesen új problémák megjelenését is magával hozza. Az amerikai Szövetségi Légügyi Hatósághoz (Federal Aviation Administration) a 2015. augusztus és 2016. január közötti időszakban 582 panasz érkezett ezekkel az eszközökkel kapcsolatban.

Hirdetés

A bejelentők nagy része civil volt, akik észlelték, hogy drónok veszélyesen közel, akár 15 méteren belül kerültek hagyományos repülőgépekhez. Legalább egy olyan esetről is beszámoltak, amikor a pilótának elkerülő manővert kellett végrehajtania a baleset megelőzése érdekében.

A hat hónap alatt regisztrált 582 veszélyes szituáció a 2014. november és 2015. augusztus közötti 764 bejelentéssel együtt már igen magas számot tesz ki, a kérdéssel tehát akkor is foglalkozni kell, ha konkrét szerencsétlenség még nem történt. Az FAA egyelőre a regisztráció erejében és a drónmentes zónák kijelölésében hisz, más országok azonban ennél extrémebb megoldásokat, például kiképzett sasokat is bevetnének elhárításukra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.