Hirdetés

Facebook adathalászat a PC World nevében?



|

Egy újabb megtévesztő oldal bukkant fel a magyar weben, ezúttal az atw.hu egyik ingyenes tárhelyén.

Hirdetés

A hozzánk tartozó web4 hálózat egyik blogjában rövid ideig elérhető volt egy olyan bejegyzés amely azt állította, hogy biztonságosabbá tehető a facebookos bejelentkezés. Az írás azonban teljes egészében hamis volt, mivel célja az volt, hogy egy adathalász Facebook bejelentkeztető oldalra vezesse az internetezőket.

 



Az általunk azóta már eltávolított bejegyzésben a támadók a PC World kiadójára, az IDG Hungary Kft-re hivatkoztak azt állították, hogy mi fedeztünk fel egy biztonsági rést a közösségi oldal autentikációs eljárásában, és mi voltunk azok, akik egy olyan speciális eljárást készítettek, amellyel kiküszöbölhető - az egyébként nem létező - hiba. "A legnagyobb öröm, hogy az IDG-Magyarország hazánkban is elérhetővé tette ezt a szolgáltatást, így a következő címen mindenki számára ingyenes" - írták a támadók. Természetesen az egész nem igaz.

Az általuk linkelt oldal egyébként a cikkünk írásakor is elérhető az atw.hu szolgáltató oldalán, amely átvezet arra az oldalra, amely megtévesztően hasonló a Facebook bejelentkeztető oldalához.

 

 

Mivel ezen esetben az űrlapokon begépelt adatokat az atw.hu kezeli (illetve azon személy, aki regisztrált az ingyenes tárhelyszolgáltatáson), ezért könnyen megvalósulhat az adathalászat, hasonlóan a nem olyan rég nagy vihart kavart book.hu esetéhez.

A szolgáltatónak már bejelentettük az oldalt, így az remélhetőleg hamarosan eltűnik majd a világhálóról.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.