Hirdetés

Rengeteg mindent töröl rólunk a Google



|

A törlésekre irányuló kérések több mint felét engedélyezi a webóriás.

Hirdetés

A Google arról tájékoztatta a nagyközönséget, hogy a május óta kapott kérések több mint felét elfogadta, amelyek az EU-ban kötelező jellegű "elfelejtve lenni" joghoz kapcsolódtak. A májusi döntés értelmében az EU állampolgárainak joga van elfelejtve lenni, vagyis a magánéletük védelme érdekében a hozzájuk kapcsolódó, nekik nem tetsző keresési találatokat töröltetni a Google-lel és társaival. 

Hirdetés

Július 18-ig a Google összesen 91 000 kérelmet kapott, ami 328 000 egyedi weboldalt érint. Mindez komoly növekedést jelent, ugyanis július 10-én a számok még csak 70 000-en és 250 000-en álltak. A vizsgálatok során az esetek 15 százalékában kértek be több információt, és 30 százaléknyi ügyet utasítottak el. A törvény gyakorlatáról egyébként jelenleg is egyeztet az EU-val a Google, a Microsoft és a Yahoo. 

A Google erősen kritizálta az EU döntését, amely egyesek szerint a szabadságjogok kiteljesedését jelképezi, mások szerint arcátlan cenzúra, amely az internet korában nevetséges módon korlátozza a közösség tájékozódáshoz való jogait. Az EU egyébként nem elégedett a Google-lel, hiszen az csak az európai keresőmotorokból távolítja el a linkeket, így azok az amerikai oldalról egyszerűen lekérhetőek. További rossz hír a töröltetőknek, hogy olyan weboldalak indultak, amelyek az eltávolított tartalmakat gyűjtik egybe, ezzel elfeledés helyett nagyobb figyelmet generálva egy-egy botránynak. 

A Google korábban azt mondta, hogy gyakran korrupt politikusok akarják eltüntetni a nyomaikat, karrieristák szabadulnának a negatív értékelésektől, valamint rosszul elsült kommentektől válnának meg az emberek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.