Hirdetés

A mobilos hűségszerződések ideje lejárt?



|

Az amerikai piacon vetélytársai utolérésére tesz kísérletet a T-Mobile, hisz a cég előző héten lerántotta a leplet legújabb üzletstratégiájáról, ami mellőzi a hűségszerződés alkalmazását.

Hirdetés

Az új stratégia elméletben eltörli az előfizetési szerződések hűségnyilatkozatát a szabadság érzetét keltve ezzel a vásárlókban. Persze készülékeik továbbra is hálózatfüggők maradnak - bár állításuk szerint a teljes kifizetés után ez a függőség feloldódik - és amennyiben váltani szeretnénk értelemszerűen a részletre vásárolt mobil árából hátralévő összeget egyben kell ki csenegetnünk. Emellett lehetőség lesz még a régi telefonunk beszámítására is.


A Simple Choise Plan - vagy más néven az UNcarrier - névre keresztelt szolgáltatás két féle csomagot kínál, egy egyéni használatra kifejlesztettet (Individual Plans) és egy több készülékre optimalizált családi opciót (Family Plans). A stratégiát követve a március 24. után kötött előfizetések a korlátlan mennyiségű hívásért és SMS-küldésért nem lesznek 2 éves hűség szerződéshez kötve. Persze a havidíjat így is megkérik, méghozzá hazai pénztárcánkhoz mérten igen csak borsosan. A legolcsóbb unlimited szolgáltatásokhoz 500 MB-nyi mobilnettel megfejelve 50 dollárért szerezhető be, míg az abszolút szabadságot biztosító leggazdaságosabb túlforgalmazás nélküli mobilinternetes csomagért 70 dolláros havidíjat kérnek.


Bár a magenta-óriás alapvető és nagy mértékű árcsökkentéssel próbálkozott, kizárólag az egy készüléket magában foglaló első csomag tartalma képes a többi cég alá licitálni - és az sem sokban - a családi csomaggal - már két készülék esetén - a Verzion és az AT&A is olcsóbbnak mutatkozik. A The Verge számításai szerint az iPhone 5-ös esetében ez annyit jelenti, hogy havi 90 dolláros áron juthatunk hozzá a teljes szolgáltatási palettához, úgy hogy ez már tartalmazza a készülék részletfizetési díját is - vagyis a kétéves részletfizetési időszak alatt 200 dollárt spórol a többi szolgáltatóhoz képest az, aki most T-Mobile-os iPhone-t vásárol. A legokosabb megoldás valószínűleg az lenne, ha a leányvállalatként a hálózatukat használó GoSmart Mobile tarifáit sikerülne behozni a kínálatba, itt ugyanis 45 dollárért már egész korrekt, a fenti csomagokkal szinte megegyező szolgáltatás jár. Sőt itt már 30 dollárért elérhető a csak korlátlan-telefonálós csomag.


A másik fontos bejelentése a 4G LTE startja, ami hét nagy városban (Baltimore, Houston, Kansas, Las Vegas, Phoenix, San Jose és Washington) elérhető jelenleg és a tervek szerint százmillió felhasználóval számolnak a félév végére, amit meg kívánnak duplázni 2013 végéig. A hálózaton minden eddiginél gyorsabb internet-szolgáltatás és HD hangátvitel igazi prémium érzést nyújthat a felhasználóknak.


Összességében fontos volt, hogy a T-Mobile rájöjjön, hogy csak úgy lehet képes piacon maradni a versenytársakkal szemben, ha stratégiát vált. Az új tarifák, a hűségidő megszűnése és a friss 4G hálózat mindenképp egy szebb jövő felé mutat a cég számára, azonban a piacelsőséghez még gyúrnia kell.


A kezdeményezés viszont mindenképpen érdekes, mivel eddig nem volt példa arra, hogy az előfizetéses modell mellé ne járjon hűségidő. A jelen kivitelezés persze csalóka, mivel így is több szálon röghöz van kötve a felhasználó, de ha a többi szolgáltató ügyesen reagál, akár egy komolyabb globális változási hullám is elindulhat.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.