Hirdetés

A Samsung Knox-ot is bekebelezi a Google



|

Ezúttal a fejlett biztonsági megoldást kínáló Samsung Knox platformra csapott le a Google.

Hirdetés

A Samsung Knox egy rendkívül fejlett biztonsági platform, ami sok más funkciója mellett arról a legismertebb, hogy ugyanazt az okostelefont használhatjuk munkahelyi- és magáncélokra is. A megoldás lényege, hogy elkülönített és védett, csak a megfelelő engedélyekkel elérhető profilokat hozhatunk létre, így a főnök nem tud beleolvasni privát levelezésünkbe, és mi sem érhetjük el a bizalmas munkahelyi dokumentumokat és információkat egy baráti sörözés alatt.

 

Hirdetés

 

Bár a Knox eredetileg a Samsung fejlesztése és az általa védett saját gyártású -és egyre kevésbé népszerű- okostelefonok az eladások nagyjából 2 százalékát teszik ki, a Google most bejelentette, hogy ezt a megoldást alkalmazza majd az év végén érkező Android L is. A Forbes szerint ennél többről van szó, a cégóriás ugyanis átveszi a biztonsági platform menedzselését. A Samsung időközben kiadott közleménye szerint viszont továbbra is együtt dolgoznak majd partnereikkel a Knox fejlesztésén.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.