Hirdetés

A ChatGPT-vel íratta meg parlamenti beszédét a politikus



|

Meglepő témával kapcsolatban vette igénybe a mesterséges intelligencia szolgáltatásait.

Hirdetés

Elkezdhetnek aggódni a megélhetésükért a politikai szövegírók, ugyanis nemrég a walesi parlament egyik képviselője az OpenAI által fejlesztett ChatGPT-vel íratta meg az egyik parlamenti beszédét. Bizonyára húsbavágóan fontos volt beszédet mondani annak okán, hogy Wales csapata nyerte a Darts Világbajnokságot. Tom Giffard, a walesi parlament, azaz a Senedd konzervatív képviselője pedig ennek megfelelő súllyal kezelve honatyai kötelességeit, egyetlen percet sem gondolkodott, hogy milyen elismerő szavakkal illesse a sportolókat, hanem inkább kiszervezte a munkát a ChatGPT-nek.

A képviselő szerint csak azért hagyatkozott a mesterséges intelligenciára, hogy megmutassa, milyen fejlett már ez a technológia. Ehhez képest azért akadtak furcsaságok a beszédben.

Hirdetés

A szöveg például azzal végződött, hogy "sokáig éljen a darts" - ami kissé talán furcsán hangzik. Ennél azonban komolyabb gond, hogy egy konkrét mondatot Giffardnak ki is kellett törölnie a beszédből, mert a ChatGPT azt állította, hogy Wales most nyerte meg először a vb-t.

Ez nem igaz, viszont kétségtelenül ez az első alkalom, amikor a walesi parlamentben egy mesterséges intelligencia által írt beszédet olvastak fel.

Az a tény, hogy egy mesterséges intelligencia képes megírni egy teljes olyan beszédet, amelyet fel lehet olvasni a walesi parlamentben, megmutatja a technológiában rejlő potenciált, ahogy a jövő törvényhozói számára megmutatja a lehetséges veszélyeit is

- mondta Giffard a BBC-nek nyilatkozva.

A jövő törvényhozói mellett pedig a jelen ügyvédei is jól teszik, ha óvatosan közelítenek a ChatGPT-hez, nehogy úgy járjanak, mint amerikai kollégájuk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.