Hirdetés

A Fiat 2030-ra teljesen átáll az elektromos autó gyártásra



|

Több autógyártó után a Fiat is bejelentette: teljesen elektromos üzemmódba kapcsol.

Hirdetés

Rendkívül komoly átalakuláson megy keresztül napjainkban az autóipar. Úgy tűnik, hogy a belsőégésű motorok ideje lejárt, legalábbis erre következtethetünk abból, hogy egyre több gyártó mond búcsút ennek a működési elvnek.

Korábban a Mini, a Volvo és a Ford európai részlege is bejelentette, hogy 2030-ig megtörténik a teljes átállás, onnantól kezdve csak és kizárólag elektromos autókkal fognak foglalkozni. A Honda is elkötelezett az ügy mellett, ők azonban egy kicsit több időt hagyva maguknak, 2040-re tűzték ki az átállás véglegesítését.

Hirdetés

Most a Fiat is beállt a sorba, és bejelentette, 2030-tól csak elektromos hajtású autókkal fognak foglalkozni. A cég CEO-ja, Olivier François a következőket mondta az átállással kapcsolatban:

"A mi feladatunk, hogy minél hamarabb elhozzuk a piacra azokat az elektromos autókat, melyek nem kerülnek többe a belsőégésű társaiknál, amit az akkumulátorok csökkenő árával érhetünk el." [...] "Most fedezzük fel a mindenki számára elérhető és fenntartható mozgás lehetőségét: ez a legnagyobb projektünk. 2025 és 2030 között a gyártási folyamatunk teljesen elektromosra áll át. Ez egy radikális változás a Fiat működésében."

A cég nemrég indította el az első teljesen elektromos autóját, a Fiat 500e-t, mely egyelőre nem minden régióban elérhető és mellette a kínálatban maradt a belsőégésű motorral szerelt verzió is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.