Hirdetés

Az Apple nem akar gyengébb titkosítást



|

Az Apple arra kéri az ausztrál kormányt, hogy ne követlejen gyengébb titkosítást az iPhone készülékekhez.

Hirdetés

Az ausztrál kormány augusztusban terjesztett elő egy tervezetet, amely alapján az ország telekommunikációval kapcsolatos törvényei arra köteleznék a magánszektorban tevékenykedő cégeket, hogy nagyobb segítséget biztosítsanak a hatóságoknak. Ezzel akár arra is kényszeríthetnék az Apple-t, hogy szándékosan hátsó kapukat építsen az iOS rendszerbe. A tervezet azonban nem fogalmaz pontosan, így senki sem tudja, mit akar elérni a kormány. 

Hirdetés

Az Apple 7 oldalban reagált, és azt kéri, hogy fogalmazzanak egyértelműbben, hogy kiderüljön, mi a szándékuk. A cég hozzátette azt is, hogy éppen a bűnözői tevékenységek terjedése az oka annak, hogy egyre jobban támogatja a titkosítást. A helyzeten nem a gyengébb titkosítás segít, hanem épp az erősebb - mondja az Apple. 

Az Apple elárulta azt is, hogy az elmúlt 5 év során 26 000 adatkérésben segített az ausztrál hatóságoknak. Éppen emiatt az Apple szerint nincs szükség a titkosítás gyengítésére, ráadásul az Apple bővíti azt a képzési programot, amelyben a hatóság embereit oktatja. Az Apple szerint a törvénytervezet gyengítené a titkosítást, és a gyártókat arra kényszerítené, hogy tervezett réseket építsenek a termékeikbe, mindezt a hatóságok nagyvonalú és határozatlan hozzáállása, valamint a hibásan megfogalmazott korlátozások miatt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.