Hirdetés

Az Apple Watch a viselhető kütyük királya



|

A legutóbbi statisztikák szerint a Fitbit lejtőre került, az Apple Watch viszont mindennél népszerűbb.

Hirdetés

A Strategy Analytics jelentése szerint a viselhető eszközök piacán az Apple az új úr. Az idei év első negyedévében globálisan 21 százalékkal emelkedtek a viselhető kütyük eladásai. 

Hirdetés

Ez a tavalyi 18 millió eszköz helyett már 22 milliót jelent, 3 hónap alatt. Az Apple 59 százalékkal tudta javítani az eladásait, ami azt jelenti, hogy 2,2 millió Apple Watch helyett már 3,5 millió talált gazdára. 

Az Apple a piac 15,9 százalékát birtokolja, szemben a tavalyi 12,1 százalékkal. Ez a harmadik helyről az elsőre emelte az almás céget. 

Ezzel párhuzamosan a Fitbit karkötői iránt alaposan megcsappant a kereslet. A tavalyi 4,5 millió helyett az idei első negyedév során csak 2,9 milliót szállítottak le, ami 36 százalékos visszaesés. A cég piaci részesedése 24,7 százalékról 13,2-re csökkent. 

Maradt a második helyen a Xiaomi, köszönhetően az olcsó Mi Bandnek, ami a piac 15,5 százalékát adja, még 10,5 százalékos éves visszaesés mellett is. 

A Strategy Analytics szerint a második Apple Watch Amerikában és a briteknél is tarol a stílusa és az Apple reklámjai miatt. A Fitbit viszont szenved, és későn lép az okosórák piacára. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.