Hirdetés

Az internet népe nem hagyta szó nélkül a Facebook új nevét



|

A Meta márkanév egyszerű és jól megjegyezhető, de természetesen rengeteg viccnek is kiváló alapot nyújt.

Hirdetés

Valamivel több mint egy hete derült ki, hogy a Facebook Inc. nevet válthat, a cég pedig ezután nem is sokat várt a bejelentéssel. Az október 28-án megtartott Facebook Connect eseményen a vállalat vezetője, Mark Zuckerberg kijelentette, hogy a Facebook, az Instagram, a WhatsApp és az Oculus termékeket és szolgáltatásokat üzemeltető cég neve ezentúl Meta lesz.

A rebranding folyamata soha nem egyszerű egy vállalat életében, hiszen az új nevet és logót nemcsak megismertetni, hanem ideális esetben megkedveltetni is szükséges a fogyasztókkal. A Meta név viszont rengeteg embernek megragadta a fantáziáját, így rövid idő alatt beindult a mémgyártás - ami a cégnek abból a szempontból előnyös, hogy így minél több emberhez eljuthat az egykori Facebook Inc. új márkaneve.

Hirdetés

Természetesen nem maradhattak el a filmes utalások, így megjelent a Terminator és a Robocop, de persze a Facebook történetéről szóló Social Network - A közösségi háló jeleneteit is elővették az emberek.

Az úgynevezett metaverse koncepciót és a roppant egyszerű márkanevet a Star Trekkel és Community-vel is könnyen össze lehetett kapcsolni.

Sokan poénkodtak azzal is, hogy Zuckerberg milyen kreatív megoldást választott a cég átnevezésére.

Zuckerberg bejelentése egyébként is kiváló alapanyag, amit pofonegyszerű szerkesztéssel is mémmé lehet varázsolni. 

Az elvontabb poénok pedig még az egykor Ron Artest néven ismert ex-NBA-játékost is összekapcsolják a Facebook új márkanevével. Artest 2011-ben változtatta nevét Metta World Peace-re, 2020 óta pedig a Metta Sandiford-Artest nevet használja.

Az biztos, hogy ha a Meta nem is legjobb név a vállalat számára, az embereket mégis összehozta, hogy közösen gyártsanak vicceket róla. Nektek melyik a kedvenc Meta-mémetek?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.