Hirdetés

Bevásárol a Facebook, és ez állítólag jó lesz nekünk



|

Zuckerbergék tényleg nem halogathatják tovább a sokasodó biztonsági problémákat, ezért inkább kifognának egy nagy halat.

Hirdetés

Az tény, hogy a Facebooknak kijutott a botrányokból, biztonsági incidensekből, belső hibákból, külső hackelésekből és minden egyébből, ami csak jöhetett. Ez pedig egyrészt ugyebár rossz a felhasználóknak (hiszen legrosszabb esetben illetéktelenek viszik az adataikat, de enyhébb esetben is felesleges szigorítások, átalakítások zavarják őket), rossz a befektetőknek (akik értelemszerűen egy jól működő és közkedvelt szolgáltatásba pumpálnák inkább a pénzüket) és végül rossz a Facebooknak is (mert tőlük elvándorolnak a felhasználók és a befektetők is, ráadásul csőstül kapják a büntetéseket). Szóval nagyon is itt az idő arra, hogy valami komolyabb lépést is tegyenek azért, hogy befoltozzák a szolgáltatásaikat, és persze a saját renoméjukon tátongó lyukakat.

Hirdetés

Most a The Information cikkezett arról egy Facebooknál dolgozó, de neve elhallgatását kérő illető elmondása szerint a vállalat arra készül, hogy megvásároljon egy "ismert, jó nevű kiberbiztonsági céget", és már több ilyennek is küldött konkrét ajánlatokat. Hogy pontosan melyek lehetnek a kiszemelt vállalatok, arról nincs hír, mindenesetre olyan versenyzőre fáj a foguk, akik komplex megoldást tudnak nyújtani, tehát megvédik a felhasználói fiókokat, a belső adatokat, de akár a Facebookhoz kapcsolódó appokra és szolgáltatásokra is kiterjed a hatásuk.

A Facebook egyelőre nem fűzött semmilyen megjegyzést a pletykához, ahogy arról sincs információ, mikorra várható az üzlet megkötése és ehhez kapcsolódóan a biztonsági szolgáltatások beépítése a Facebook működésébe.

Az viszont tény, hogy jó néhány kiberbiztonsági cégnek akár jól is jöhet egy ilyen felvásárlás, hiszen egyrészt a viszonylag lapos "egyik vírusirtó olyan, mint a másik" jellegű piacnak adhatna egy kis lökést, másrészt pedig valószínűleg a kiszemelt cégnek sem két fillért és egy gatyagombot fizet majd a Zuckerberg-birodalom, így akár a Facebooktól független szolgáltatásait is fejlesztheti majd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.