Hirdetés

Egy sereg funkcióval és kedvező áron támad a Samsung új okoskarkötője



|

Nagy fejlődést hozott az elődjéhez képest a Galaxy Fit3, és még mindig sokkal olcsóbb, mint egy okosóra.

Hirdetés

Az okosórák egyik legnagyobb előnye kétségtelenül az aktivitásmérő és egészségügyi funkciókban rejlik, ezek mellett viszont számos további funkciót is kínálnak, amire már nem biztos, hogy mindenki be szeretne fizetni. Ennek a közönségnek találták ki a kifejezetten az aktivitásmérésre kihegyezett okoskarkötőket, amelyek mezőnye most egy erős új szereplővel bővült.

A korábbi pletykákat beigazolva ugyanis a Samsung elhozta a 2020-ban bemutatott Galaxy Fit2 utódját, ami jóval többet kínál az előző kiadásnál, mégis sikerült megőrizni a viszonylag kedvező árazását.

Hirdetés

A Galaxy Fit3-nál bekövetkezett előrelépés már első pillantásra is szembetűnő, a korábbi 27,8 mm-es helyett ugyanis itt már egy 40 mm-es AMOLED kijelzőt kaptunk, ráadásul a régi polikarbonát ház helyét is alumínium tokozás váltotta fel, így az újdonság a megjelenését és az anyaghasználatát illetően is jobban hajaz egy okosórára, mint a saját felmenőjére.

Ami az 5 ATM nyomásállóságot és IP68-as védelmet kínáló aktivitásmérő képességeit illeti, a Fit3-ba gyorsulásmérő, giroszkópos érzékelő, optikai pulzusmérő, barométer és fényérzékelő is került, mindezzel pedig nemcsak több mint 100 edzéstípust mérhetünk vele, hanem az alvásunkat, a pulzusszámunkat és a stresszt is monitorozza, továbbá esésérzékelő és sürgősségi SOS funkcióval is ellátták a koreaiak.

Az esés érzékelését követően a felhasználó kiválaszthatja az eszközön a mentőszolgálat azonnali riasztását, így időben orvosi segítséget kaphat. Vészhelyzet esetén a felhasználók az oldalsó gomb ötszöri megnyomásával azonnali SOS-jelzést küldhetnek. Az RTOS operációs rendszerrel érkező okoskarkötő 16 MB memóriát és 256 MB tárhelyet kínál, a 208 mAh-s beépített akkumulátor pedig egyetlen feltöltéssel akár 13 napon át is életben tarthatja.  

A több mint 100 beépített számlapot és az egyedi fotóháttereket is támogató eszközért a Samsung 24 990 forintot kér, a vásárlók pedig három szín - szürke, ezüst, rózsaarany - közül választhatnak. A forgalmazás a mai nappal (február 23.) el is kezdődött, a további részletekről a termék magyar nyelvű weboldala tájékoztat.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.