Hirdetés

Ezért akarja tudni a telefonszámodat a Google



|

Két egyetemmel is együttműködött az óriáscég azért, hogy megmutassa, miért fontos, hogy a felhasználók megadják a Google-nek a telefonszámukat.

Hirdetés

Az elmúlt évek bebizonyították, hogy a kétlépcsős hitelesítés működik, annak ellenére is, hogy egyesek számára kényelmetlen extra lépéseket igényel. A hackerekkel és adathalászokkal szemben azonban nagy védelmet jelent. A Google szerint nagy előny az is, ha valaki megadja a telefonszámát a Google-fiókjához. Azért, hogy ezt bizonyítsa a cég, két egyetemmel is együttműködött. 

Hirdetés

A kutatók szerint az, hogy a Google-fiókhoz társítjuk a telefonszámunkat, önmagában képes blokkolni az automatizált botok 100 százalékát, a tömeges adathalász támadások 99 százalékát, illetve a célzott támadások 66 százalékát. 

Miért alacsonyabb az érték az utolsónál? Ez egy teljesen más kategória, a sötét weben már 750 dollárért felbérelhető valaki egy fiók megszerzésére. Ilyenkor célzottan támadnak egy fiókot, az illető barátjának, rokonának, a helyi kormánynak vagy a Google-nek álcázódva. Ilyenkor a mobilra küldött kódokat is igyekeznek megszerezni. 

Az ilyen kifinomult és célzott, személyre szabott támadások csak nagyon kevés felhasználót érintenek, ugyanakkor a Google szerint az Advanced Protection Programban való részvétel már önmagában védelmet jelent ezek ellen. 

A telefonszám megadása helyett tudásalapú kihívásokat lehetett volna még bevetni, de a legtöbb ember számára ezek túl bonyolultnak bizonyultak, és kizáródtak a saját fiókjukból. A Google ezért a mobilszám megadását kéri a fiók bebiztosításához. Ez a legjobb dolog, amivel meg lehet védeni egy fiókot, anélkül, hogy extrém vizekre evezne valaki. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.