Hirdetés

Fenéken lőtte magát egy nő, aki fegyverrel feküdt volna be az MRI-vizsgálatra



|

Egy amerikai páciens még az MRI-vizsgálat alatt is ragaszkodott a fegyveréhez, ám az végül ellene fordult.

Hirdetés

Aki járt már valaha MRI-vizsgálaton, annak nem újdonság, hogy ezek a részletes gyógyászati képalkotást lehetővé tévő gépek mágneses alapon működnek (az MRI a Magnetig Resonance Imaging rövidítése), ezért semmiféle fém tartalmú tárgyat nem szabad bevinni a felszerelésnek helyt adó zárt szobákba. Egy amerikai nő azonban nem zavartatta magát ettől az apróságtól, és egy fegyverrel a zsebében próbált részt venni a vizsgálaton, a vakmerő akció pedig végül a szó legszorosabb értelmében véve sült el visszafelé.

Elsőként a The Messenger hívta fel a figyelmet a sztorira, ami még június 28-án esett meg, és egy nyilvános adatbázisban került közlésre, amely orvosi eszközökhöz köthető balesetekről tájékoztat. A jelentés alapján az MRI-t kezelő személyzet ugyan megkérdezte a pácienst, hogy van-e nála fémtartalmú eszköz, ám az 57 éves nő letagadta a zsebében elrejtett pisztolyt, és azzal együtt lépett be a gép mágneses terébe.

Hirdetés

Az eszköz által kibocsátott vonzó hatás ekkor meghúzta a fegyver elsütő billentyűjét (ismertebb nevén a ravaszt), és fenéken lőtte a beteget, aki hatalmas szerencséjére csak könnyű sérüléseket szenvedett, mivel a golyó csupán karcolta a bőrét. Arról nincs információ, hogy keletkezett-e kár a jellemzően 4-500 millió forintos MRI-felszerelésben, ahogy arról sem, hogy a páciens milyen vélt veszélyektől igyekezett megóvni magát az elrejtett pisztollyal.

A The Messenger emlékeztet, hogy nem ez az első eset, amikor a gép mágnesessége sérülést okoz: márciusban egy kaliforniai nővért zúzott össze egy kerekeken guruló betegágy, amit óvatlanul betolt az MRI-szobába.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.