Hirdetés

Fizetett az Uber, hogy hallgassanak a tőlük lopott adatokról



|

57 millió felhasználó adatait lopták el az Ubertől - ennél is rosszabb azonban, hogy az Uber fizetett a támadóknak azért, hogy hallgassanak.

Hirdetés

Az Uber csak most volt hajlandó felfedni, hogy 2016 végén komoly cybertámadás érte, amelynek keretén belül 57 millió felhasználójának az adatait lopták el. Ennél is rosszabb azonban, hogy a hackereknek külön fizetett az óriás azért, hogy egy évig hallgassanak a nyilvánosság előtt. 

Hirdetés

A vállalat állítólag 100 000 dollárt fizetett a támadóknak a hallgatásért, és arra is kérte őket, hogy semmisítsék meg a lopott adatokat. 

A lopott adatok között voltak az emberek otthoni és munkahelyi címei, az e-mailcímek, teljes nevek és telefonszámok is. Szintén ellopták a jogosítványadatokat, és elképzelhető, hogy a bankkártyák számait és adatait is. 

Az Uber a sofőröket új jogosítvány készítésére kéri, a költségeket pedig fedezi azért, hogy ne essenek személyazonosság-lopás áldozatául. Azt egyelőre nem tudni, hogy milyen további tervei vannak az Ubernek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.