Hirdetés

Ha Google Asszisztenst használsz, ne ezt a zenét állítsd be ébresztőnek!



|

Csúnyán megviccelte a felhasználókat a nyolcvanas évek egyik kultikus együttesének száma.

Hirdetés

A Google Assistant, a Sirihez vagy az Alexához hasonlóan egy speciális szókapcsolat kimondásával kelthető életre. A felhasználók a "Hey Google" szókapcsolattal kelthették életre a keresőcég digitális asszisztensét, ha valamit kérni szerettek volna tőle.

Egyetlen kivétel van, amikor nincs szükség erre a két szóra a Google Assistant működtetéséhez, ez pedig az ébresztő leállítása.

Hirdetés

Amikor ugyanis bekapcsol az ébresztő, az ágyban fekvő felhasználónak elég csak annyit mondania, hogy "stop" és már el is hallgatott a csilingelés. Ez a funkció az összes olyan készüléken elérhető, amelyre telepítették a Google Assistant szoftverét.

Igen ám, de ez könnyen csúnyán megtréfálhatta azokat, akik nem valamelyik ébresztőhangot, hanem a kedvenc zenéiket állították be a nap indításához. Egy asevarte nevű Reddit-felhasználó számolt be erről, miután saját bőrén tapasztalta meg a váratlan jelenséget.

Az illető ugyanis észrevette, hogy időnként az előző este beállított ébresztője nem működik, emiatt többször majdnem elaludt és elkésett a munkából.

Hosszas nyomozás után azonban rájött, mi okozza a problémát. Az ébresztőhöz beállított Spotify-listáján ugyanis szerepel az 1986-ban alakult Pixies egyik száma, a Where Is My Mind? című nóta. Ez a szám pedig úgy indul, hogy Kim Deal basszusgitáros belebúg a mikrofonba, majd ezután az együttes frontembere, Black Francis felkiált: Stop!

Ez pedig elég volt a Google Assistantnek, hogy leállítsa az ébresztőt. Mindössze pár másodpercről is van szó, ahogy a fenti videón is hallható, így nem véletlen, hogy azok a felhasználók, akik erre a dalra szerettek volna felkelni, az esetek többségében tovább szunyókáltak, nem is érzékelve, hogy épp átalussza az ébresztést.

Érdekesség, hogy más zenék esetében, ahol a dalszövegben szintén szerepel a stop szó - például a Queen Don't Stop Me Now című számában - nem történik hasonló. Ennek az a magyarázata, hogy utóbbi dalban a szó elhangzása alatt szól a zene, míg a Pixies számában nem - így a Google Assistant azt gondolja, hogy egy felhasználó szájából hangzik el az ébresztőt leállító kifejezés.

A Pixies tagjai a hír hallatán az együttes Twitter-oldalán kértek elnézést az okozott kényelmetlenségért - noha lehet, hogy ez inkább a Google programozóinak a feladata lett volna.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.