Hirdetés

Így lesznek kéznél adataid mindig, minden eszközödön



|

Minden fontos adatunkat PC-n és telefonon tároljuk, elvesztésük nem csupán bosszantó, de fájdalmas és veszélyes is lehet. Megmutatjuk, miként vigyázhatsz adataidra úgy, hogy azok bármely eszközödön hozzáférhetőek legyenek.

Hirdetés

A számítógépen és a telefonon is rengeteg adatot tárolunk, és sok közöttük a személyes információ, amire bármikor szükségünk lehet. A mobilon tárolt fájlokkal nincs is gond, hiszen a mobil mindig velünk van. De mi a helyzet azokkal az adatokkal, amelyek "helyhez kötöttek"? Sokszor előfordul, hogy a munkahelyen egy olyan fájlra van szükség, ami az otthoni gépen van, vagy éppen ellenkezőleg: otthon jut eszünkbe, hogy kellene az egyik kimutatás a "benti" gépről. Másoknál pedig az okozhat problémát, ha az asztali gépen és a notebookon is szokott dolgozni, hiszen valahogyan meg kell oldani azt, hogy a fájloknak minden gépen folyamatosan a legfrissebb változata álljon rendelkezésre. Erre többféle opció is van - a többség valamilyen módon internetkapcsolatot is igényel, de ha az adatbiztonság miatt ragaszkodunk az offline megoldáshoz, akkor is van alternatíva.

Kezdjük is rögtön ez utóbbi esettel, vagyis azzal a helyzettel, amikor az internetet szeretnéd teljesen kiiktatni. Nem túl meglepő módon ilyenkor az egyetlen lehetséges megoldás az, ha a fontos fájlokat egy külső adathordozóra másolod. Ez a külső adathordozó lehet USB stick éppúgy, mint külső SSD vagy külső HDD. Ha emellett a verzió mellett döntesz, akkor azt ajánljuk, hogy a külső merevlemezt felejtsd el, mert elég egy véletlen leejtés vagy az, hogy a buszon beleüsd valamibe a táskád (és vele együtt a HDD-t), és máris fennáll annak az veszélye annak, hogy az adatoknak annyi. Szerencsére a külső SSD-k sem drágák ma már, a célra tökéletesen megfelel egy 250-500 GB-os példány - ilyet pedig találsz akár már 20 ezer forint alatt is. Egy SSD nem érzékeny az ütésekre és a hőmérsékletre sem.

Gyere, és legyél te is PCW Max tag!

Olvasd tovább minden cikkünket és élvezd a tagoknak járó extra kedvezményeket egész hónapban akár egy pizzaszelet áráért!

Kipróbálom
Már előfizető vagyok, bejelentkezem
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.