Hirdetés

Így oszthatod fel a Windows 10 képernyőjét egyszerűen



|

Ha többre vágysz, mint amit a Windows 10 gyárilag kínál, akkor próbáld ki a képernyő felosztásához tervezett WindowGrid programot.

Hirdetés

A Windows 10 már gyárilag is lehetővé teszi, hogy könnyedén a képernyő egyik vagy másik oldalára méretezd a megnyitott alkalmazásaidat. A funkció ráadásul a képernyő méretőtől és szélességétől függetlenül is működik. Az egyetlen gond az, hogy a felosztást alapesetben két oszlopban teheted meg. Amennyiben testre szabott háló alapján szeretnéd szétdobálni a megnyitott programokat a képernyőn, akkor szükséged lesz egy ingyenes segédprogramra, amelynek a neve WindowGrid. 

Hirdetés

A WindowGrid letöltése és kitömörítése után eldöntheted, hogy telepíteni szeretnéd az alkalmazást, vagy pedig a hordozható verzióját használnád. Ez utóbbi értelemszerűen kevesebb funkcióval rendelkezik, de igazából ez is tökéletesen megfelelő választás. 

Használat előtt konfigurálnod kell a szoftvert, a Settings fülön. Itt hozhatod létre a hálódat, oszlopok és sorok alapján. A megadott adatok alapján osztja fel a képernyőt a program. Ezután a billentyűzetes gyorsgombokat is érdemes megváltoztatnod. Más billentyűkombinációkkal ezek nem vesznek össze, ugyanis csak akkor működnek, ha bal egérgombbal nyomva tartod az egyik ablakot. Használat előtt ne felejtsd el menteni a beállításokat. 

Ha végeztél, kattints bal egérgombbal az egyik ablakra, majd tarts a gombot lenyomva. Ezután nyomd meg a parancshoz beállított gyorsgombot, és rakd az ablakot oda, ahová szeretnéd. A képernyőn egy megjelenő háló segít az elhelyezésben, és persze oda is helyezi az ablakot, ahová húzod. 

Nagy és/vagy széles monitorokhoz kifejezetten hasznos ez a segédprogram, segít jobban kihasználni a képernyő méretét. Az alkalmazás ráadásul több monitort is támogat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.