Hirdetés

Jöhetnek az olcsóbb Samsung Galaxy Tab tabletek nyáron



|

A jelenlegi Samsung Galaxy Tab termékpalettából egyelőre hiányoznak a Lite kiadások, ám nagyon úgy tűnik, hogy hamarosan több fronton tesz bejelentéseket a gyártó.

Hirdetés

A belsős információszerzés egyik koronázatlan királya, Evan Blass egyszerre több pozitív fejleménnyel szolgálhat azok számára, akik a pénztárcát kímélő közép- vagy alsókategóriából vásárolnának új, Android operációs rendszerrel szerelt táblagépet.

A Samsung Galaxy Tab termékcsalád hamarosan több újdonsággal bővülhet, ráadásul az 5G-mobilhálózatok támogatása is megjelenik. Ez utóbbinak különösen örülhetünk, a csúcskategóriás Galaxy Tab S7+ legerősebb és legfelszereltebb 5G-s kiadása ugyanis 400 000 Ft feletti végfelhasználói áron érhető el.

Hirdetés

A firmware-fejlesztések során kiszivárgott adatok alapján SM-T736N kódnév alatt érkezik a jóval szolidabb árcédulát kapó S7+ Lite variáns, ami az előzetes tesztadatok szerint a Qualcomm Snapdragon 750G lapkakészletére épül, és kiépítéstől függően 4 vagy 6 GB belső memóriát használhat.

Akik viszont tovább faragnának a tabletért fizetendő összegen, de fontos számukra a SIM-kártya kezelése, az SM-T735N-et lehet az ideális választás, ami már "csak" 4G-LTE frekvenciákat támogat. Az S7+ Lite lista legalján pedig várhatóan az SM-T735 fog szerepelni, amin kizárólag Wi-Fi hálózati kapcsolaton keresztül maradhatunk online.

A Galaxy Tab S7 egy remek táblagép lett, reméljük a Lite verzió nem jelent majd túl nagy visszalépést.

Hivatalos bejelentés hiányában az S7+ Lite pontos árcéduláit még nem ismerhetjük meg, ugyanakkor a bolti megjelenést júniusra prognosztizálják a gyártóhoz közeli források. Kis érdekesség, hogy ugyanekkor kerülhet piacra az alsókategóriás Galaxy Tab A7 Lite is, ami a normál A7-hez képest kisebb, 8,4"-es kijelzőt kaphat. A források továbbá egyöntetűen leírják, hogy a Samsung platformot vált az "olcsó" modell kedvéért, a Lite-verziót a MediaTek Helio P22T rendszerlapka hajtja meg, ami mindössze 3 GB-nyi rendszer memóriával gazdálkodhat.

Ugyan nyárra tervezik a megjelenését, az A7 Lite az iskolakezdési időszak egyik nagy sztárja lehet.

Ezzel a konfigurációval várhatóan alacsonyabb szinten kerül versenyhelyzetbe az A7 Lite, a normál testvérmodell 70 000 Ft-os árcéduláját látva az új jövevény az 50-55 000 Ft-os kategóriában indulhat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.