Hirdetés

Kiderült, mikor jöhet az Apple autója



|

A befektetők odacsaptak Tim Cooknak, aki a megvalósítás érdekében kénytelen volt lejjebb adni az eredeti autós tervekből.

Hirdetés

Az Apple készülő termékei kapcsán sokáig két, éveken át visszatérő pletyka keringett az interneten: az egyik a vállalat saját VR headsetére, a másik pedig egy elektromos autóra vonatkozott. Az előbbi jóslatot végül beigazolta a napokon belül kiszállításra kerülő Vision Pro, így most az egész színpad a négykerekűé lett. Talán ezért is lehet, hogy a cég belsős ügyeiben többnyire jól értesült Mark Gurman épp most rukkolt elő egy jelentéssel a Project Titan néven futó tervről, az almás járgány lehetséges megjelenési évét is elárulva.

A Bloomberg elemzője szerint az Apple részvényesei ráuntak, hogy 2015 óta húzódik az alelnök Kevin Lynch irányítása alatt formálódó projekt, ezért a tavalyi évben nyomást gyakoroltak a vezérigazgató Tim Cookra, hogy fokozza a tempót vagy teljesen kaszálja el a jelentős pénzt felemésztő fejlesztést.

Hirdetés

Ha hihetünk Gurman forrásainak, a CEO ennek hatására végül lemondott az eredeti, meglehetősen ambiciózus tervről, amely még egy teljesen önvezető, kormány nélküli autóról szólt, és ehelyett egy kevésbé autonóm járművön dolgoznak. Az Apple így állítólag Level 2+ önvezetést céloz, míg korábban Level 4 volt a cél. Ennek értelmében a jármű továbbra is megköveteli majd a sofőr figyelmét és a készenlétet, ha át kell venni a volánt.

A nagy álmok feladása révén ugyanakkor az Apple számára lehetővé vált, hogy 2028-ra tűzze ki a megjelenést, ami ugyan még négy év, de még ez is szűkösnek bizonyulhat, hiszen az almás cég eddig egyáltalán nem gyártott autót, ezért a meglévő beszállítói láncára is csak részben támaszkodhat. A kihívás tehát nem csekély, ráadásul Gurman úgy tudja, hogy a cégen belül sem áll mindenki teljes mellszélességgel a projekt mögött, mivel többen is úgy gondolják, hogy a teljes önvezetés nélkül az Apple autója csupán egy lesz a sok közül.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.