Hirdetés

Gazdája ölében gyulladt ki egy MacBook Pro



|

Eddig szerencsétlenebb sorsú telefonok esetében hallottunk leginkább olyasmiről, hogy túlmelegedés vagy zárlat miatt füstölni kezdtek vagy lángra kaptak. Most egy almás laptop is beállt a sorba.

Hirdetés

Bármennyire is biztonságosnak és ártalmatlannak tűnik manapság egy műanyag tokba rejtett akkumulátor, azért időről időre előkerülnek olyan történetek, hogy a mobil áramforrások néha a készülékek halálát okozzák. A Samsung ugyebár kellemetlenül befürdött annak idején a Note 7-es sorozattal, de előfordult hasonló már több gyártó telefonjával, többek között iPhone-okkal is. Úgy tűnik, most laptopokra is átterjedt az átok.

Hirdetés

Egy White Panda néven futó DJ Redditen és Twitteren számolt be arról, hogy az ölében tartott MacBook Pro forrósodott fel hirtelen, miután bedugta a fali áramforrásba. A laptop villámgyorsan felhevült, majd amikor a meglepett tulajdonosa a földre dobta, egy nagy durranással fel is robbant, aztán komótosan elfüstölt. A post szerint személyi sérülés nem történt, csupán a padló égett meg valamelyest, de szerencse, hogy mindez például nem egy repülő fedélzetén esett meg.

A DJ most kíváncsian várja, mi okozhatta mindezt. A szervizben annyit közöltek vele, hogy először 24 óráig egy tűzbiztos széfben kell tartaniuk a gépet, és csak utána kezdhetik meg a vizsgálatokat. Később az Apple ügyfélszolgálatától is kapott jelzést, hogy hamarosan jelzik, mi lehetett a probléma.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.