Hirdetés

Kínába küldtek személyes adatokat a Nokia egyes okostelefonjai



|

Bizonyítékot találtak rá, hogy egyes Nokia mobilok titkosítás nélküli formában küldték el a felhasználói adatokat Kínába.

Hirdetés

A HMD Global elképesztően jó munkát végzett a Nokia márka irányításával, egészen a 2016. decemberi indulás óta. Most azonban igen kellemetlen helyzettel találta szemben magát a vállalat. 

Hirdetés

A norvég NRK egy jelentésben közölte, hogy bizonyíték talált arra vonatkozóan, hogy egyes Nokia okostelefonok titkosítás nélküli formában küldtek személyes adatokat Kínába. Állítólag kínai szerverekre kerültek az eszköz GPS-koordinátái, a sorozatszáma, a használó telefonszáma. 

A kérdéses szerver a vnet.cn domain alatt működött, amit állítólag a kínai állami tulajdonban lévő China Telecom birtokol. Az összkép alapján minden egyes alkalommal, amikor egy Nokia 7 Plus okostelefont bekapcsoltak, a készülék azonnal átküldte az adatokat a kínai szerverre. A képernyő aktiválása vagy a készülék feloldása szintén ezt eredményezte. 

A "szerencse" az, hogy a jelenség nem minden Nokia 7 Plust érintett, csak a készülékek egy részét. Egyes tippek szerint ezeket a modelleket eredetileg Kínába szánhatták, de végül az európai fogyasztóknál kötöttek ki. Mióta a botrány kirobbant, a HMD Global gyors reagálással törölte a készülékekről a problémás fájlokat. A baki miatt azonban a finnországi adatvédelmi hatóság nyomozást indított a HMD Globallal szemben. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.