Hirdetés

Mesterséges intelligenciával készült, hátborzongató lett a republikánusok új kampányfilmje



|

A klip bemutatja, a republikánusok szerint mi vár a világra, ha Joe Bident 2024-ben újraválasztják.

Hirdetés

"Teljes egészében mesterséges intelligencia által létrehozott képanyaggal készült" - ez a felirat olvasható az alább is látható videón, amely megmutatja, mit gondolnak az amerikai republikánusok a jelenlegi amerikai elnök, Joe Biden várható munkásságáról.

Az Egyesült Államokban legközelebb jövő novemberben járulnak az urnákhoz a választópolgárok, emiatt viszont már felpörögtek a kampánygépezetek. A demokraták várhatóan - az eddigi szokások mentén - a jelenleg hatalmon lévő 46. elnököt indítják majd újra, míg a republikánus táborban egyelőre még nagy a bizonytalanság. Az már most látszik, hogy a 2020-ban, egy elnöki terminus, két impeachment (ez történelmi elsőséget jelent) és számtalan botrány után Donald Trump szintén megmérettetné magát az elnöki posztért, de nem lehet még leírni Ron DeSantis floridai kormányzót sem.

Hirdetés

Akárki lesz is a republikánusok jelöltje, abban biztosan egyetértenek, hogy Joe Biden - szerintük - nem végez túl jó munkát. Erre próbálják felhívni a figyelmet az alábbi kampányvideóban is, amelyet az egyre komolyabb képességeket mutató képgeneráló mesterséges intelligenciák - mint a Midjourney vagy a Stable Diffusion - segítségével hozták létre.

A kisfilm egyébként azt mutatja be, hogy a republikánusok szerint mire számíthat a világ, ha Biden nyer. A tartalmába nem nagyon mennénk bele, elvégre mi a technlógiai oldalával foglalkozunk, ez utóbbi szempontból viszont érdekes, hogy úgy látják, egy esetleges Biden-győzelem esetén várható a nemzetközi feszültségek fokozódása.

Ezt a klipben azzal illusztrálják, hogy kínai vadászgépek bombázzák Tajvan fővárosát. Menekültáradatot is várnak, amit szintén MI-által generált képekkel ábrázolnak, a - szigorúan technológiai szempontból - legjobb részek viszont talán a Joe Bident és alelnökét, Kamala Harrist ábrázoló, MI-generált fotók. Ezek kevésbé élethűek, inkább karikatúrára emlékeztetnek. A legjobban sikerült kép egyértelműen a klip végén látható: az íróasztalánál ülő gondterhelt Joe Biden képe már úgy néz ki, mintha a Fehér Ház egyik fotósa kapta volna el az elnök egyik nehéz pillanatát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.