Hirdetés

Olcsó SSD és gyorsuló RAM-ok - a Kingston semmit nem bíz a véletlenre



|

Ha már hó nincs, legalább a fehér tuning DDR5-modulokkal vigasztalódhatsz, vagy egy óriási, mégis olcsó SSD-vel hozhatsz színt szürke téli estéidbe.

Hirdetés

A Kingston sem maradt távol Las Vegasból, sőt, ha már a CES-en járt, nem ment üres kézzel. A DRAM- és NAND-piacot uraló gyártó néhány igen izgalmas terméket mutatott be, amelyek azonban nem azért érdemelnek figyelmet, mert extravagánsak, vagy éppen elérhetetlen luxust kínálnak, hanem azért, mert hamarosan akár te is megveheted őket a hazai szaküzletekben, méghozzá elérhető árakon.

A fehér az új gamerszín

Már tavaly elindult a gamervilág "kifehérítése". Természetesen itt csakis arról van szó, hogy a megszokott és kissé már unalmas fekete-piros színkombináció mellett egyre több gyártó ismeri fel, hogy más szín is van a világon - és erre kereslet is akad. Közmegegyezéssel ez a fehér lett, és jelenleg egyre több komponensgyártó igyekszik ilyen termékeket kiadni. A Kingston is beállt ebbe a sorba és Kingston Fury Renegade DDR5 moduljai immáron fehérben is elérhetők, méghozzá akár 7200 MT/s sebességben is. Ez a legújabb Intel és AMD rendszerekhez passzoló tempó és fogadni mernénk rá, hogy idén még gyorsabb változatokkal is találkozunk majd.

Hirdetés

A mobil PC-kbe szánt DDR5-moduloknál is megindult a sebességhajszolás, így a Fury Impact SO-DIMM modulok például már 5600 MT/s tempóra is képesek (az eddigi 4800 MT/s-kel szemben).

A másik - számunkra, felhasználók számára - fontos bejelentés az új NV2-es modul, amely egy M.2 szabványú NVMe SSD. Ez PCIe 4.0-n kapcsolódik és nem az az elsődleges célja vele a cégnek, hogy minden sebességrekordot megdöntsön (3500/2800 MB/s a maximális olvasási/írási tempó).

A cél az, hogy a most megjelent 4 TB-os modell minél olcsóbban elérhető legyen bárki számára. Ez azért olyan fontos bejelentés, mert előrevetítheti, hogy az SSD-k kapacitása idén ismét megduplázódik azonos árazás mellett. És azt ugyebár mindenki pontosan tudja (és/vagy megtapasztalta már), hogy nincsen olyan, hogy túl nagy adattároló kapacitás.

Feketeöves adatbiztonság

Az üzleti felhasználók is kaptak újdonságot, ami a Kingston IronKey legújabb tagja. A Vault Privacy 50C (IKVP50C) egy speciális USB kulcs, ami USB Type-C porton csatlakozik, miközben adataidat 256 bites XTS-AES titkosítással védi. A mobil adattároló megfelel a FIPS 197 követelményeknek, a titkosító kód pedig akár komplex mondat is lehet szóközökkel és speciális karakterekkel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.