Hirdetés

Rábarkácsolták a Windows 10-et egy Raspberry Pi 3-ra



|

Egy fejlesztő megoldotta a feladatot, ennek ellenére nem valószínű, hogy bárki Windows 10-et akarna az apró PC-n futtatni.

Hirdetés

A Raspberry Pi számítógépek többféle rendszer futtatására is alkalmasak, így számos Linux-disztribúció vagy éppen az Android is futhat rajtuk. Míg a Windows 10 IoT Core szintén ezekre a PC-kre való, addig hivatalosan a Windows 10 teljes asztali verziója nem futtatható az apró gépeken. 

Hirdetés

Nem hivatalosan egy holland fejlesztő, Bas Timmer azért megoldotta a feladatot, és képeket is közzétett. Egy Broadcom BCM2837 ARMv8-as processzort használó Raspberry Pi 3-ra telepítette a Windows 10-et. 

Mindeddig közel lehetetlen lett volna a Windows 10-et futtatni egy ARM-alapú processzorral szerelt eszközön - a Microsoft azonban hivatalos ARM-támogatással frissít, és a jelek szerint Timmer sikeresen rábarkácsolta a rendszert a Raspberry Pire. 

Azt azért hozzátette, hogy a rendszer a processzornak csak egy magját használja - ezért aztán az OS igen lassan fut, és egy idő után "UNSUPPORTED_PROCESSOR" hibaüzenetet is kiír. 

Ez azt jelenti, hogy egyelőre senki nem akarja majd a Windows 10-et egy Raspberry Pi 3-on használni. De azért jó tudni, hogy a rendszer egy ilyen apró gépen is megy. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.