Hirdetés

Randizás helyett szálláskeresés - így segít a Tinder közössége az ukrán menekülteknek



|

Akadnak olyan jótevők, akik egy jóval nemesebb cél érdekében húznak jobbra.

Hirdetés

Oroszország februárban megindított katonai inváziója sajnos valódi humanitárius krízist okozott Ukrajnában, aminek következtében már több mint 2,5 millió lakos kényszerült arra, hogy elhagyja otthonát, és egy másik országban keressen menedéket.

Rengeteg lakos érkezett így a szomszédos országokba, a segélyszervezetek és az önkéntesek pedig komoly erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy megfelelő ellátásban részesüljenek ezek az emberek. Gyakran arra is szükség van, hogy rövidebb vagy hosszabb ideig legyen hol lakniuk az Ukrajnából elmenekülteknek, ehhez pedig nem várt irányból érkezett segítség.

Hirdetés

A hírek szerint vannak olyan ukrán menekültek, akik a népszerű randizós appot, a Tindert használják arra, hogy szállást találjanak maguknak. A The New York Times be is mutatott egy ilyen sztorit. Anastasia Tischchenko és barátnője, Natalia Masechko korábban az Ukrajna nyugati részén található Ivano-Frankivszkban laktak, de sajnos másokhoz hasonlóan nekik is menekülniük kellett. Viszont sikerült feltalálniuk magukat:

"Úgy gondolom, rengeteg becsületes ember van a világon, és néhányuk a Tinderen van."

- ecsetelte Tischchenko, akinek végül igaza is lett.

Többen is jobbra húztak a segélykérés láttán, és akadt köztük egy olyan férfi is, akinek elég jó kapcsolatai voltak, így a két lány végül egy kolostorban tölthette az éjszakát, amíg a Romániában lévő Szeretvásáron tartózkodtak. Tischchenko szerint az egész nagyon inspiráló volt, és ő ugyan időközben már Lengyelországba utazott, barátnője, Masechko Romániában maradt, hogy segíthessen az érkező menekülteken.

Sajnos nehéz megmondani, mikor érhet véget a szomszédban zajló szörnyűség, de az ENSZ tájékoztatása szerint akár 4 millió lakos is elmenekülhet Ukrajnából, ami komoly terhet jelenthet a környező országok számára. Szerencsére viszont rengetegen vannak azok, akik igyekeznek segíteni a bajbajutottakon, még akkor is, ha a Tinder felől érkezik a segélykiáltás.

Remélhetőleg legközelebb nem arról kell beszámolnunk, hogyan éltek vissza egyesek a helyzettel a randizós alkalmazásban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.