Hirdetés

Robbanó bluetooth fülhallgató okozta egy férfi halálát



|

Egy vezeték nélküli fülhallgató robbanásába halt bele egy férfi Indiában, de nem biztos, hogy az eszköz hibája volt az egyedüli kiváltó ok.

Hirdetés

Sokkoló történetről számoltak be helyi lapok, miszerint az indiai Dzsaipúrban egy férfi fülében felrobbantak a bluetooth fülhallgatói, amiket tanulás közben használt. A huszonnyolcéves Rakesh Kumar Nagart a baleset után kórházba szállították, de ott nem sokkal később életét vesztette.

Nagar egyedül volt a helyiségben, mikor a baleset történt, így nem teljesen tisztázottak a körülmények, de egy, a The Indian Times-nak nyilatkozó rendőr szerint, aki a kórházban járt, a férfi használat közben töltötte is az eszközt. Más források szerint ráadásul a robbanás előtt egy rövid áramkimaradás is volt, így elképzelhető, hogy a meghibásodás oka részben a visszatérő áram magasabb feszültsége lehetett.

Hirdetés

Mivel a család nem jelentette az esetet a rendőrségen, a helyi szabályoknak megfelelően Nagart nem boncolták fel, így a halála okát illetően is csak feltételezte egy orvos, hogy szívleállás lehetett. A hibás fülhallgatóról sokan feltételezik, hogy kevésbé minőségi darab lehetett, de amint a Notebook Check rámutatott, a Beats terméke és a más szempontból is veszélyes Apple AirPods is robbant már fel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.