Hirdetés

Többen is megsérültek a Google adatközpontjában történt robbanásban



|

Baleset történt a Google egyik amerikai szerverközpontjában.

Hirdetés

A Google-nek mostanában nincs szerencséje a szolgáltatásait hajtó adatközpontokkal: mindössze néhány héttel azután, hogy a történelmi hőhullám miatt letérdelt a keresőóriás egyik európai szervere, most egy amerikai helyszínen bekövetkezett baleset miatt került a hírekbe a vállalat.

Elsőként a CBS News számolt be egy robbanásról a Google iowai adatközpontjában, amelyben többen is megsérültek.

Hirdetés

A baleset helyi idő szerint hétfő este, a nebraskai határhoz közeli Council Bluffsban történt egy elektronikai rutinkarbantartás során:

"Három munkás egy elektromos szekrényen dolgozott, amikor ívvillanás történt, amelynek következtében mindhárman égési sérüléseket szenvedtek. Mindannyiukat a traumatológiai központba szállították ellátásra."

- tájékoztatta a CBS Newst a város tűzoltóságának vezetője, Justin James. Az ívvillanás egy hirtelen fény- és hőrobbanás, amely akkor következik be, amikor egy erős elektromos áram áthalad egy vezetéken, de nem éri el a tervezett célját, és a földön köt ki. Az amerikai Foglalkozásbiztonsági és Egészségügyi Hivatal szerint egy ilyen ívvillanás által kibocsátott hő akár a 35 ezer Fahrenheitet, vagyis a 19 426 Celsius-fokot is elérheti.

A balesettel párhuzamosan egyesek a Google keresőben is fennakadásokat tapasztaltak, ám a vállalat közleménye szerint ennek hátterében egy szoftveres probléma állt, amit időközben ki is javítottak. A Google-nek egyébként 14 adatközpontja van csak az Egyesült Államokban. A helyszínek globális számáról nincs hivatalos adat, a Time 2020-as cikke azonban 21 létesítményről írt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.