Hirdetés

Új platformokra látogat a Windows Defender



|

Minden jel arra mutat, hogy Androidra és Macre Microsoft Defender néven jelenik meg a cég káros szoftverek elleni megoldása.

Hirdetés

A windowsos felhasználók körében általános bölcsességnek számít néhány éve, hogy a dedikált víruskereső és -irtó programok már korántsem olyan elengedhetetlenek, mint korábban, ez pedig nagyrészt az operációs rendszer saját biztonsági megoldásának, a Windows Defendernek köszönhető. Úgy tűnik, a Microsoftnál is felismerték a szoftver sikerét, amit így más platformokra is elhoznak.

Hirdetés

Akik szemfülesen böngészték a Microsoft Store kínálatát, vagy eleve tudták, mit keresnek, rálelhettek ennek bizonyítékaként a Microsoft Defender Preview változatára. Az alkalmazás a rendszerkövetelményei között ugyan még csak az szerepel, hogy egy Xbox, vagy Windows 10-es eszköz kell legalább a futtatásához, de a leírásában már megtalálhatjuk azt is, hogy

"Biztosítsd az eszközeidet operációs rendszereken átívelően, beleértve a Windowst, Apple-t, és Androidot!"

Az új platformokra kiterjesztett Defender szolgáltatásról egyébként egy ismert, a Microsoft termékeivel foglalkozó szivárogtató, az Aggiornamenti Lumia nevű Twitter-fiók is közölt néhány képet. Ezek a Windowson kívüli megjelenés mellett tisztázzák azt is, hogy az almás gyártó esetében az iOS-re valószínűleg nem, csak Macekre érdemes várnunk a Microsoft biztonsági szoftverét, ami a szoftverek szűrése mellett webes védelmet is kínál.

A Microsoft ezzel a lépéssel még inkább hozzászoktathatja a felhasználókat, hogy a lehető legtöbb területen az ő ökoszisztémájukba tartozó megoldásokat használják, például az e-mailezésüket bonyolító Outlook, a dokumentumaikat kezelő Microsoft 365, vagy a OneDrive felhőtárhely mellett.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.