Hirdetés

Újabb durva adatszivárgás történt



|

Egy androidos billentyűzet 31 millió felhasználójáról vesztett el személyes adatokat.

Hirdetés

A Kromtech Security Center jelentése szerint összesen 31 293 959 felhasználó személyes adatait lopták el egy androidos app fejlesztőjétől. Az AI.type billentyűzet felhasználói jártak pórul. 

Hirdetés

Az érintettek személyes adatait ellopták, és 577 GB tartalmat tettek közzé a támadók a weben. A gond az volt, hogy az app adatbázis-szerverének nem volt jelszavas védelme. Bár a jelentés szerint 31,2 millió felhasználó érintett, egy másik adatbázisban további 753 456 felhasználó adataira bukkantak. 

Az információk között ott van az okostelefon neve, IMEI-száma, a mobilhálózat adatai, a készülék tulajdonosának neve, telefonszáma, a közösségi oldalról begyűjtött adatai, születési dátuma, e-mail-címe, fotói és minden egyéb. A letöltött appok listája is. 

Az AI.type ingyenes kiadása reklámokra épít, sok adatot gyűjt, bár állítólag a magánszféra védelmére szakosodott, a gépelt adatokat pedig titkosítja. A ZD.Net szerint valójában minden begépelt szöveget rögzít a cég, és eltárolja azokat magának. 

A szakértők szerint aki telepítette ezt az appot, annak minden olyan adata, ami valaha a mobilján volt, most online, nyilvánosan is elérhető. Természetesen komoly csalások, visszaélések sorozata indulhat el, személyazonosság-lopással együtt.

A biztonsági szakértők szerint nem árt meggondolni, hogy a jövőben átadjuk-e az adatainkat egy-két akciós termék vagy szolgáltatás reményében. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.