Hirdetés

Újszerű légzsákkal védené az Apple az autók utasait



|

Újabb szabadalmi kérelem utal arra, hogy a cupertinóiak is érdeklődnek az autógyártás iránt.

Hirdetés

Az Apple autójáról, az köznyelvben Apple Carnak nevezett járgányról már évek óta keringenek a pletykák, ám a nagy bejelentés valahogy sosem akar megtörténni. A téma legutóbb februárban futott egy kört a sajtóban, amikor Ming-Chi Kuo Apple-elemző 260 km/h-s végsebességről és 500 km-es hatótávról vizionált a Hyundai-KIA partnerségével.

A koreai autógyártók viszont gyorsan cáfolták a felvetést, így az efféle pletykák helyett leginkább csak az Apple által benyújtott autóipari szabadalmakban bízhatnak azok, akik egy napon még szeretnének almás négykerekűvel gurulni. Ilyen volt például a világító ülésekről szóló elképzelés, s ilyen most az a megoldás is, amit az utasok megóvására regisztráltak a cupertinóiak.

Hirdetés

A 11021126 számon lajstromba vett szabadalom egy dupla légzsákfalat ábrázol, ami a szélvédő előtt aktiválódna, kimondottan az azon keresztülhatoló tárgyak, vagy akár a szélvédő darabjainak visszafogására. A légzsákok a műszerfalból és a tetőből bukkannának elő, újabb rétegeket adva az utasok védelméhez.

Az Apple azonban nem áll meg ennyinél, és egy olyan koncepciót is levédetett, amelynél maga a műszerfal lenne képes automatikusan úgy hajlani, hogy ütközéskor szilárd falat képezzen a bent ülők előtt. Az almás cég ezt zsanérok és pirotechnikai eszközök segítségével képzeli el.

A szabadalmi kérelmet eredetileg 2018 májusában nyújtotta be a cég, a hatóság pedig most el is fogadta, a koncepciók így már biztosan az Apple szellemi tulajdonát képezik. Ugyanakkor nem árt megjegyezni, hogy a cupertinóiak évente ötletek tömkelegét védetik le, ám csak kevésből lesz valódi termék. Az viszont mindenképp beszédes, hogy ilyen élénken foglalkoztatja őket az autók témája.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.