Hirdetés

Várhatóan ekkor pakolhat az Apple saját 5G-s modemet az újabb mobiljaiba



|

Jó eséllyel még sokat kell várnunk arra, hogy ilyen apróságokkal érkezzenek az új iPhone-ok.

Hirdetés

A főként félvezetőkkel és processzorokkal foglalkozó Qualcomm rengeteg különféle mobilhoz és tablethez készített már különböző chipeket, köztük természetesen 5G-s modemeket is, így érthető, hogy a gyártók előszeretettel használják a termékeiket.

Várhatóan az idei iPhone-okba is egy Snapdragon X60-as 5G modem kerülhet, de nem kizárt, hogy a jövőben az almás cég inkább már a saját megoldását fogja alkalmazni.

Hirdetés

Tavaly év végén érkezett a hír, miszerint az Apple saját modemet fejleszt, amivel a tervek szerint lecserélheti a Qualcomm eszközeit, de az nem derült ki, hogy erre pontosan mikor is kerülhet sor. Nemrég viszont talán picit okosabbak lettünk a témát illetően, ugyanis Ming-Chi Kuo, a TF International Securities elemzője szerint várhatóan a 2023-ban debütáló iPhone-ok lehetnek az Apple első olyan mobiljai, amelyekbe egy házon belül készült, 5G-s modem kerülhet.

Persze a helyzet közel sem ilyen egyszerű, mivel korábban már megállapodást kötött az Apple és a Qualcomm, így lehetséges, hogy a saját eszközök mellett a processzorgyártó chipjeit is alkalmazza majd az almás vállalat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.