Hirdetés

Darabokra szedték az új MacBook Airt



|

Jó és rossz híreket egyaránt hozott az iFixit boncolása: megnézték, hogy mennyire javítható az új MacBook Air.

Hirdetés

Amikor az Apple bemutatta a megújult MacBook Airt, azt is elárulta, hogy ez a valaha volt legzöldebb Mac gép. A készülékház 100 százalékban újrahasznosított alumíniumból készül ugyanis. Az iFixit boncolása pedig arra is fényt derített, hogy ezt a laptopot sokkal könnyebb javítani, mint a többi Apple notebookot. Ennek ellenére az új modell nem ért el olyan jó pontszámot a javíthatósági teszten, mint a régi, 2015-ös. 

Hirdetés

Az új modell sokkal inkább ragasztócsíkokra épít, mint az előzőek. Ezeket könnyű kihúzni, ezért a laptop könnyedén szétszedhető, nem úgy, mint az eddigi MacBookok. Az akkumulátor cseréje is sokkal könnyebb, mint eddig volt. 

A Touch ID szenzora és a Thunderbolt portok külön lapkán kaptak helyet, ami szintén jó hír javíthatósági szempontból. Éppen ezért ha egy port tönkremegy, nem kell a fő alaplapot kidobni. 

Mindezek ellenére a javíthatósági teszten 10-ből csak 3 pontot kapott az új MacBook Air. A ragasztócsíkok ugyanis sokkal rosszabbak, mint a többször használható csavarok, ráadásul a memória és a tárhely sem fejleszthető. De legalább maga a laptop ezúttal nem javíthatatlan. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.