Hirdetés

Ezek voltak szerintünk 2020 legérdekesebb kütyüi és trendjei



|

Összegyűjtöttük az elmúlt év legjobb és legfontosabb hardvereit, kütyüit, szoftvereit és szolgáltatásait, megnevezzük továbbá az év emberét, botrányát és innovációját is. 2020 a PC World szemével.

Hirdetés

Legvadabb álmainkban sem gondoltuk volna, hogy ilyen rázós év lesz 2020, de végre véget ért, és remélhetőleg a rengeteg, sokszor kényszerűen megtanult újdonságot a hasznunkra tudjuk fordítani a jövőben.

Az informatikára is óriási hatással volt a járvány: több, mostanáig stagnáló terület hozta be sokéves lemaradását, míg például a gyártásban, ellátásban komoly gondokat okozott a vészhelyzet. 2020-ban nem voltak szakkiállítások, az új termékek bejelentéseit csakis távolról, videokonferenciákon tudtuk megcsodálni és sok eszköz, valamint fejlesztés piacra dobása elmaradt.

A nehézségek ellenére összegyűjtöttük az elmúlt év legjobb és legfontosabb újdonságait, azokat azt eszközöket, szoftvereket és szolgáltatásokat, amelyek képesek voltak megújítani az adott kategóriát, új szintre emelni a felhasználói élményt. Az utazás, fotózás, nyaralás háttérbe szorulásával az emberek jobban odafigyeltek az otthoni szórakozás minőségére, saját egészségi állapotukra és fittségükre, ezeken a területeken számos újdonsággal találkozhattunk. A távoktatás és az otthoni munkavégzés a laptopok és a fejlett hálózati eszközök iránti keresletet pörgették fel rég nem látott fordulatszámra, az új videokártyák és processzorok pedig az asztali gépek piacát pezsdítették fel.

Szemtanúi lehettünk, ahogy megingathatatlan óriásnak hitt piaci szereplők törtek meg, végre kipróbálhattunk működő felhőalapú játékplatformot, és az ARM-alapú PC-k is bejelentkeztek az x86-os egyeduralom megdöntésére. Lássuk a díjazottjainkat!

Hirdetés

PC-komponens

AMD Ryzen 5000-es CPU-széria

A Ryzen CPU-kal kapcsolatban nem csupán betartotta 2017-es ígéreteit az AMD, de egy kicsivel még többet is kaptunk. A legújabb, 5000-es sorozat minden tekintetben jobb az Intel Core megoldásainál, csak sajnos az AMD nem képes eleget gyártani belőlük.

Nvidia GeForce RTX 30-as széria

Hatalmas teljesítménybeli ugrást kaptunk az Nvidia GeForce-októl, ráadásul agresszív árazás mellett, ám a gyártási és szállítási nehézségek beárnyékolták a kártyák indulását. Reméljük, 2021-ben hamar rendeződnek a gondok. 

Samsung 980 Pro SSD 2 TB

Már az első példányok óta kiemelkedően jók a Samsung SSD-k, a PCIe 4.0 ×4-es 980 Pro pedig az eddigi leggyorsabb példány, amelyből ma már akár 2 TB-os kapacitásút is választhatsz. 

PC-periféria, külső eszköz

Samsung Odyssey G9 49"

Szédítően nagy, 49 colos a Samsung ívelt csúcsmonitora, amelyben egy DisplayHDR1000-es QLED-panel dolgozik akár 1000 cd/m2 fényerővel. A G-Sync-támogatás mellé 240 Hz-es adaptív frissítés társul, de bivalyerős VGA-ra lesz szükséged az 5120×1440 pixel megmozgatásához.

Corsair K100 RGB

A világ leggyorsabb billentyűzete a K100, amelyben Cherry MX Speed RGB Silver mechanikus kapcsolók és egy egyedi fejlesztésű, Corsair Axon központi chip dolgozik. A klaviatúra emellett minden gamerextrával fel lett szerelve, így ára is igen borsos.

Phanteks Enthoo Pro II

Elődjéhez hasonlóan óriási lett az Enthoo Pro II is, ami nem céltalan nagyzolás, ebbe a házba ugyanis nem csupán egy teljes értékű vízhűtéses, akár kétprocesszoros konfiguráció, hanem egy másodlagos, mini-ITX-es PC is beszerelhető.

Gaming hardver

Sony PlayStation 5

Az év vége a két játékkonzol összecsapásáról szólt, de a harc még korántsem lefutott. Ha azonban az innováció mértékét, érdekes megoldásokat nézzük, a Sony meggyőzőbbet alkotott a PlayStation 5-tel, kérdés, hogy a valóban új generációs játékok hogyan használják majd ki mindezt.

Asus RoG Zephyrus G14

A G14-gyel nagyon sok mindent telibe talált az Asus: kompakt méret, óriási erő az AMD+GeForce párostól, masszív, tetszetős ház, rengeteg port és jó kijelző. Nagyon reméljük, hogy idén érkezik a frissített modell.

Razer Tomahawk moduláris PC

Kompakt, akár egy játékkonzol, mégis az egyik legerősebb gamer PC-d lehet a Razer Tomahawk. Hiába a kis méret, bármelyik grafikus kártyát választhatod a gépbe, és a zajos hűtés miatt sem kell aggódnod.

Laptopok

Apple MacBook Air M1

Pehelykönnyű, sokkal erősebb elődeinél, és sokáig bírja - mindez az új ARM-alapú központi egységnek köszönhető. Óriási lehetőségek vannak még ebben a platformban, de már az első Air is kiválóan sikerült.

Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8

Üzleti notebook, ám abból a legjobb az ThinkPad X1, amelybe akár 4K-s Dolby Vision kijelzőt is kérhetsz az 1 TB-os NVMe SSD és Intel Core i7 CPU mellé. Az 1,1 kg-os, 14,9 mm vastag gép egy töltéssel 19,5 órán keresztül bírja szusszal.

Microsoft Surface Book 3

Prémium minőségű és abszolút egyedi a 2020-as, "széttéphető" Surface Book 3. Gyönyörű külső, meggyőző, 3:2-es képarányú kijelző, nagy teljesítmény és hosszú üzemidő jellemzi, pedig GeForce GTX 1660 Ti GPU-val is kérheted. 

Lapozz tovább, a cikk a következő oldalon folytatódik!

Oldalak: 1 2 3 4

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.