Hirdetés

Megtörtént az első bejelentett Cybertruck baleset



|

A Tesla elektromos pickupja egy Toyota Corollával karambolozott Kaliforniában.

Hirdetés

Továbbra is hatalmas figyelem övezi a Tesla még hivatalosan decemberben megjelent elektromos pickupját, a Cybertruckot, amelyről időközben egyre több felvétel látott napvilágot. Legutóbb például egy hófödte földútnak is sikerült leteríteni a csodaautót, de egy olyan elborult videó is kikerült már, amin éppen Elon Musk robotjai lőtték szét a strapabíró járművet.

Hirdetés

Most azonban megtörtént az első bejelentett baleset is, melynek során egy három embert szállító Cybertruckba ütközött egy 17 éves fiatal, egy 2009-es Toyota Corollával, Kaliforniában. A Tesla elektromos pickupja már korábban is számos kérdést vetett fel a tervezése miatt, amik elsősorban arra irányultak, hogy mi történne, ha valós élethelyzetekben karambolozna gyalogosokkal vagy autósokkal.

Bár a képek alapján a Toyotát sikerült rendesen lepusztítania a Cybertrucknak, a The Verge értesülései szerint a balesetben egyedül a Tesla sofőrje szenvedett kisebb sérüléseket, aki visszautasította az orvosi ellátást. A Redditen közzétett képek alapján a Cybertruckon nem láthatók komolyabb sérülések, még annak ellenére sem, hogy a bal oldali függönylégzsákok aktiválódtak.

Head on today on CA-17
byu/boddhya incybertruck

Komolyabb következtetéseket persze ebből még nem érdemes levonni. Bár a képek alapján a Tesla pickupja egyértelműen jobban bírta a strapát, arról, hogy mennyivel is biztonságosabb valójában, csak jó pár év távlatában tudunk majd egyértelmű kijelentéseket tenni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.