Hirdetés

Megjelent az AIDA64 2.00

|

Számos újdonság került a népszerű PC diagnosztikai és sebességmérő AIDA64 Extreme Edition, mind pedig a vállalati felhasználóknak szánt Business Edition termékekbe.

Hirdetés

Az új verzió immár automatikus online frissítéssel működik, s ezáltal az AIDA64 folyamatosan naprakészen tartható. A felhasználó konfigurálhatja a frissítés keresési gyakoriságát, s az újdonságok közé tartozik az opcionális frissítési csomag helyi mappába történő mentése is. Heti gyakoriságúak az AIDA64 béta frissítések, s folyamatosan bővül a hardver adatbázis is, amely már 133 ezernél is több eszközt tartalmaz.

 A 2.00-t ráadásul már a következő generációs hardverelemek támogatására is felkészítették, így optimalizált sebességmérő eljárásokat tartalmaz a hamarosan megjelenő Intel Core i7-3900 sorozatú „Sandy Bridge-E” nagyteljesítményű asztali-, valamint a jövőre debütáló Intel Xeon E5 sorozatú „Sandy Bridge-EP” munkállomás- és szerver processzorokhoz. Részletes információkat nyújt az Intel C600 és X79 „Patsburg” alaplapi lapkakészletekhez. Az AIDA64 sebességmérései és a Rendszer stabilitásteszt is kihasználja az új Intel processzorok AVX utasításait és az AES-NI hardveres gyorsítást is. Előzetes támogatást ad az Intel Atom „Cedarview” és Intel „Ivy Bridge” processzorokhoz, valamint az Intel 7-es sorozatú „Panther Point” asztali és mobil lapkakészletekhez.

Természetesen nem csupán a legújabb Intel processzorok támogatására készítették fel fejlesztői az új verziót, az AMD termékeinek előzetes támogatása ugyanúgy bekerült a frissítésbe. Az AIDA64 CPUID panel, Gyorsítótár és memória sebességmérő panel, Rendszer stabilitásteszt és minden memória, illetve processzor sebességmérés teljes optimalizációt kapott az AMD FX „Bulldozer” processzorokhoz. Részletes lapkakészlet információ áll rendelkezésre az AMD 970, 990X, 990FX északi hidakhoz és az AMD SB950 déli hídhoz. A jövőre megjelenő AMD „Krishna” és „Wichita” APU-k előzetes támogatása sem maradhatott ki a fejlesztésből.

 Az AIDA64 2.00 egyedi hardver- és szoftver-diagnosztikai megoldásokat nyújt a Microsoft Windows Virtual PC, Oracle VirtualBox és VMware Workstation virtualizációs környezetekhez. Továbbfejlesztett virtuális hardverazonosítással rendelkezik, amely már kezeli a legújabb VMware Workstation v8 kiadást is.

A 2.00 háttértár adatbázisába bekerültek a Western Digital merevlemezes egységek is. Részletes ATA autodetekt információt, hőmérsékletmérést és SMART állapot felismerést nyújt felhasználójának a Western Digital merevlemezekhez és SSD meghajtókhoz.

Az ACPI tábla információs modul is teljes körű támogatást kapott az Intel Itanium és az EFI BIOS alapú x64 rendszerekhez. Bővített tábla információ áll rendelkezésre az APIC, ASF, BERT, FACP, FACS, HPET, MCFG, RSDT, SLIC, SPMI, SPTT, WAET és XSDT táblákhoz. Pontosítottak az ACPI hőmérsékletmérésen és az APIC órajel-mérésen Windows Developer Preview operációs rendszer alatt.

 Az AIDA64 2.00-ba bekerültek a grafikus processzor és GPGPU információk, hőmérséklet és hűtőventillátor figyelés a legújabb GPU-khoz: AMD FirePro 2270, AMD Radeon E6460/ E6760, AMD Radeon HD 6450A/6625M, nVIDIA GeForce 610, nVIDIA GeForce GT 630M, nVIDIA GeForce GTX 570M. Az új verziót a Kingston HyperX, Mach Xtreme MX-DS Turbo és Patriot Memory Pyro SE SSD hardverelemek támogatására is felkészítették.

A segédprogram árai a frissítéssel nem változtak, így például az egy éves követéssel 5 gépre 15.990,- Ft + ÁFA, 25 gépre 69.950,- Ft + ÁFA, 100 gépre 199.800,- Ft + ÁFA. Az árakról az AIDA64 magyar oldalán tájékozódhat.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.