Hirdetés

Megjelent az Ubuntu Linux 9.04, töltse le tőlünk!



|

Megjelent és a PC World oldaláról is letölthető a népszerű Linux-változat, az Ubuntu 9.04-es kiadása.

Hirdetés

Az előző, 8.04-es Ubuntu verzióról alig egy éve adtunk hírt, és a nyílt forráskódú operációs rendszernek máris itt az újabb főváltozata.

 

Az új funkciók közé tartozik az új értesítési rendszer, ami a számítógépünk és a különféle alkalmazások tájékoztató üzeneteit teszi áttekinthetőbbé és látványosabbá, emellett lerövidült az elindulási idő is.

A filmek és sorozatok rajongói biztosan örömmel fogadják majd, hogy az Ubuntu alapértelmezett médialejátszója, a Totem már nem csak egyszerűen kezeli a feliratfájlokat, hanem arra is képes egy kiegészítő segítségével, hogy automatikusan megkeresse és letöltse nekünk a filmhez a megfelelő feliratot

 

 

ubuntu_904.jpg
 

 

Megújult az Ubuntu telepítője is, a kézi particionálóból immár elérhető az új ext4 fájlrendszer, ez pedig jelentős gyorsulást eredményezhet a tipikus fájlműveletek során. Látványosabbá vált a felhasználói felület: új az indítóképernyő és a bejelentkező-képernyő is. A már szokásosnak mondható új háttérképek mellett ezúttal három új témát is kapunk.

 

ubuntu_904_2.jpg

 

 

Az új Ubuntu 9.04 Server változatával egyszerűen kísérletezhetünk a Cloud Computing technológiával, hiszen elérhető benne az Eucalyptus nevű szoftver infrastruktúra, aminek segítségével könnyen építhetünk saját szervereinken cloud kiszolgálót.

Az új Ubuntu 9.04 Linux letölthető a PC World letöltési oldaláról, az ubuntu.hu oldal letöltési szekciójából, vagy az Ubuntu hivatalos weboldaláról, az ubuntu.com-ról is. A rendszert akár telepítés nélkül is kipróbálhatjuk, hiszen a telepítő CD egyben egy úgynevezett „Live CD” is. Már csak azért is érdemes kipróbálni, hiszen felmérések szerint 2012-re a legtöbb netbookon Linux fog futni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.