Hirdetés

Elérhető az olasz MacBook Air-rivális



|

Megvásárolható az Altro, az olasz MacBook Air-rivális, amelyet eredetileg az év eleji CES-en, Olidata Conte néven mutattak be. Az ultravékony és különösen elegáns noteszgép három változatban kapható.

Hirdetés

 

Az Olidata eredetileg Conte néven mutatta be az idei, év eleji CES-en azt a szupervékony és remek megjelenésű noteszgépét, amire közel fél évet kellett várni - most Altro néven kapható az új, olasz MacBook-Air-rivális.

 

Külsejét tekintve egy ultravékony és meglehetősen elegáns laptopról van szó, ami a MacBook Air mellett a Dell Adamóval, vagy az NEC könnyűsúlyú gépével is felveszi a versenyt. Az Olidata hangsúlyozta, hogy bár nagyon hasonlít az Altro az Apple gépére, nem egy klónról van szó. Mint mondták, az Apple esetében az ötlettől a végső termékig 6-9 hónap telik el, míg náluk 18. Az Olidata és az Intel egyébként 2007 decemberében egyeztetett először az Altróról.

 

olidata-conte-in-the-wild.jpg

 

Az Altro három változatban érhető el, ezek mindegyikét alacsonyfogyasztású Intel processzorral látták el. A belépő modell az M PEARL. Ebbe a változatba az Intel Pentium SU2700-as CPU-ja és a GS45-ös, DX10-es lapkakészlete került. A 13,3 hüvelykes, LED-es háttérvilágítású kijelző beépített fényérzékelőt is kapott, továbbá képes elforgatni a megjelenített képet attól függően, hogy épp vízszintesen vagy függőlegesen van tartva. Az alapváltozatba egy 120 GB-os, 1,8 hüvelykes merevlemez, 3 GB DDRII-es RAM, HDMI-csatoló, USB portok, Wi-Fi, Bluetooth, ujjlenyomat-olvasó, multi-touchpad és webkamera került. A mindössze 1,6 kilogrammos apróság feketében és fehérben kapható, Windows Vista Home Premium operációs rendszerrel, 799 eurós áron (225 000 forint).

 

Az M RUBIN annyiban tér el az alapváltozattól, hogy ebbe az Intel Core Solo SU3500-as processzora került. Ára 899 euró (252 000 forint), még 100 euró felár ellenében aonban már 3G-modem és Intel Turbo Memory 2 gigabájtos modul is jár hozzá.

 

Az M DIAMOND árát az Intel Core 2 Duo SL9400-as processzor és a 128 gigabájtos SSD-meghajtó már 1299 euróra (365 000 forint) rúgja. Az első ránézésre kiváló Altrót néhány igen szokatlan poszteren reklámozzák - ezekből egy:

 

altro.jpg
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.